Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 09:27

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου, είναι οι ακόλουθοι:

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου, είναι οι ακόλουθοι:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Η διάχυση της κρίσης μοχλός για άμεση λύση": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "διαστάσεις επιδημίας τείνουν να λάβουν οι φόβοι διάχυσης της κρίσης χρέους από την Ελλάδα σε όλη την ευρωζώνη τις τελευταίες ημέρες, όπως απεικονίζεται στις μαζικές απώλειες στις χρηματοοικονομικές αγορές".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Τρέχουν» τώρα για το χρέος. Προς έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπό ασφυκτικές πιέσεις για την επίτευξη άμεσης συνολικής συμφωνίας σχετικά με τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης βρίσκονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τη στιγμή που εντείνονται δραματικά οι ανησυχίες για εξάπλωση της κρίσης".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Βαθαίνει η κρίση του ευρώ": Η εφημερίδα γράφει ότι "η απουσία άμεσων και συγκεκριμένων αποφάσεων από το Eurogroup και η παράλληλη δίοδος που άνοιξε για «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας έδωσαν χθες το σύνθημα για μαζική πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ταυτόχρονη νέα εκτόξευση των spreads και των CDS των χωρών της περιφέρειας".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Εκτακτη Σύνοδος Κορυφής με «ανοιχτά» όλα τα σενάρια": Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας, σχετικά με τη μορφή της συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στη νέα στήριξη της Ελλάδας, διατηρεί την αναταραχή στις αγορές, προσθέτει όμως εναλλακτικές προτάσεις - πέραν της γερμανικής και της γαλλικής - στη συζήτηση και λόγω του επείγοντος του θέματος αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, πιθανότατα την Παρασκευή".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ