«Περίμενα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την Κυβέρνηση στην προσπάθειά της, να επικρατήσει ένας υπεύθυνος και ψύχραιμος τρόπος διαχείρησης των ζητημάτων (σ.σ. της οικονομίας) προς όφελος της χώρας, δυστυχώς, έγινε το τελείως αντίθετο» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.
«Περίμενα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της να επικρατήσει ένας υπεύθυνος και ψύχραιμος τρόπος διαχείρισης των ζητημάτων (σ.σ. της οικονομίας) προς όφελος της χώρας. Δυστυχώς, έγινε το τελείως αντίθετο. Ελπίζω όμως αυτό να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν».
Τα παραπάνω δήλωσε ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη πως είχε ενημερώσει από τις Βρυξέλλες τη Δευτέρα το πρωί τηλεφωνικά τον κ. Σαμαρά για το πώς διαμορφώνεται το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε «και γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι είμαι πάντα στη διάθεσή του για πλήρη και σε βάθος ενημέρωση. Έχει δε πρόσβαση σε όλους τους φορείς, όλες τις υπηρεσίες και όλους τους χειριστές του Υπουργείου Οικονομικών».
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως «η προχθεσινή απόφαση του Εurogroup διασφαλίζει απολύτως την Ελλάδα ως προς την κάλυψη των δανειακών της αναγκών και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ως προς τις ανάγκες χρηματοδότησής του. Η κάλυψη αυτή είναι πολιτική, θεσμική και χρηματοοικονομική. Και είναι πλήρης. Όλα τα άλλα είναι και περιττά και βλαπτικά αυτή τη στιγμή».
Απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Σαμαρά για την αναφορά του στο όρο «επιλεκτική χρεοκοπία» ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε: «Στη χθεσινή μου συνέντευξη αναφέρθηκα στον όρο selective default –που δεν έχει καμία σχέση με την χρεοκοπία όπως την γνωρίζει και την αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως πραγματική κατάσταση- και εξήγησα το ακριβές και πραγματικό περιεχόμενό του όρου επειδή γνωρίζω με ποιον χαλαρό ή και ανεύθυνο ακόμη τρόπο χρησιμοποιούνται αυτοί οι όροι στην ελληνική δημόσια συζήτηση».
Για το ίδιο ζήτημα ανέφερε ακόμη πως «λογοπαίγνια και αυτονόητες αναφορές βλάπτουν, καθώς προκαλούν σύγχυση και αβεβαιότητα χωρίς λόγο».