Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 06:53

Απώλειες για τον χρυσό

Απώλειες- για πρώτη εβδομάδα σε σύνολο τριών- οδεύει να σημειώσει ο χρυσός, μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να παράσχουν νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις μαζικές πωλήσεις του πολύτιμου μετάλλου αποτέλεσμα του ράλι των τιμών του.

Απώλειες- για πρώτη εβδομάδα σε σύνολο τριών- οδεύει να σημειώσει ο χρυσός μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών να παράσχουν νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, περιορίζοντας τις ανησυχίες μετάδοσης της κρίσης χρέους σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, σε συνδυασμό με το ράλι των τιμών του πολύτιμου μετάλλου, τα οποίο οδήγησε στις πωλήσεις του.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε για δεύτερη ημέρα, σε ποσοστό έως 0,3% φθάνοντας στα 1.586,25 δολ. η ουγγιά, πριν διαπραγματευθεί με ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.590,53 δολ. στις 10:02 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Η τιμή σποτ, η οποία άγγιξε στις 19 Ιουλίου τα επίπεδα ρεκόρ των 1.610,10 δολ. η ουγγιά εν μέσω ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, υποχώρησε 0,2% αυτήν την εβδομάδα.

Χθες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανακοίνωσαν, ότι, θα διαθέσουν νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ, στο οποίο θα συμμετάσχουν και ιδιώτες. Η εθελοντική συμμετοχή θα ανέλθει στα 37 δισ. ευρώ. Το σχέδιο προβλέπει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων και μείωση του επιτοκίου. Η απόφαση αυτή για την Ελλάδα, επηρέασε θετικά τις μετοχές που κινήθηκαν ανοδικά παγκοσμίως.

Στη Νέα Υόρκη, ο χρυσός για άμεση για τα συμβόλαια του Αυγούστου σημείωσε άνοδο για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών, σε ποσοστό έως 0,4%, φθάνοντας στα 1.592,50 δολ. η ουγγιά.

Η πλατίνα- τιμή σποτ- σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στα 1.782 δολ. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% φθάνοντας στα 804,75 δολ. η ουγγιά.