Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011 17:51

ΜΒΔΤ: Υπό ρύθμιση οι οφειλές προς το δημόσιο

Οι οφειλές της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό ρύθμιση, διευκρινίζει η εταιρεία απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Διευκρινίσεις για το ποσοστό του Χ. Βωβού.

Οι οφειλές της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό ρύθμιση, διευκρινίζει η εταιρεία απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το ποσό των οφειλομένων μισθών προς τους εργαζομένους (μισθωτούς και οικοδόμους) της ανέρχεται σε 6.649.727,49 ευρώ, αναφέρει η ΜΒΔΤ και προσθέτει πως «αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησης της εταιρείας, η οποία με ενέργειές της προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τις Τράπεζες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μηνιαία καταβολή των μισθών εφ' εξής και η τμηματική καταβολή των οφειλομένων».

Σημειώνει επίσης πως είναι αυτονόητο ότι μετά την ψήφιση του Ν.3983/2011 για την Διπλή Ανάπλαση, η διοίκηση συζητά με πιθανούς επενδυτές τη χρηματοδότηση του έργου του Βοτανικού.

«Στην παρούσα φάση οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, όταν όμως και εφ' όσον υπάρξει συγκεκριμένη συμφωνία, η εταιρεία θα προβεί άμεσα σε σχετική ανακοίνωση», καταλήγει η ΜΒΔΤ.

Διευκρινίσεις για το ποσοστό του Χ. Βωβού

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Βωβός έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έως την ολοκλήρωση της ΑΜΚ και την εισαγωγή των νέων μετοχών.