Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2002 11:30

Vivendi Environnement S.A. : Πουλά αντί 620 εκατ. δολ. την Filter Corp.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, Vivendi Environnement S.A., συμφώνησε να προχωρήσει στην πώληση του τμήματος διανομής της, Filter Corp. αντί του ποσού των 620 εκατ. δολ.

H χρηματιστηριακή εταιρεία, Thomas H. Lee Partners LP και η JPMorgan Partners, θα εξαγοράσουν την Waterworks Distribution Group, η οποία εμπορεύεται αντλίες, σωλήνες, βαλβίδες και υδρομετρητές.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, η Vivendi Environnement, της οποίας πλειοψηφικό πακέτο κατείχε μέχρι τον Ιούνιο, η Vivendi Universal, προχωρά στην πώληση τμημάτων της Filter Corp., μετά τη μείωση της ζήτησης και της συρρίκνωσης των κερδών. Η εταιρεία - την οποία αγόρασε η Vivendi πριν από τρία χρόνια, καταβάλοντας το ποσόν των 7,9 δισ. δολ. - εμφάνισε ζημία 2,25 δισ. ευρώ (2,21 δισ. δολ.) το 2001, μετά από τη μείωση της αγοραστικής της αξίας.

Οι μετοχές της Vivendi Environnement, σημείωσαν μικρή διαφοροποίηση, φθάνοντας στα 22,1 ευρώ στις 9:33' π.μ. στο Παρίσι, τοπική ώρα. Συνολικά υποχώρησαν κατά 40%, φέτος, καθώς έντονη ήταν η ανησυχία των επενδυτών ότι η εταιρεία μέσων και ψυχαγωγίας, Vivendi Universal, θα προχωρήσει στην πώληση επιπλέον μετοχών, προκειμένου να μειώσει το χρέος της.