Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 18:06

Την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών αποφάσισε η Ε.Κ.

Την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο ΧΑ αποφάσισε πριν από λίγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην κεφαλαιαγορά.

Την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο ΧΑ (short selling) αποφάσισε πριν από λίγο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην κεφαλαιαγορά.

Ειδικότερα, η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από αύριο 9 Αυγούστου και θα έχει διάρκεια δύο μήνες.

Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

- Ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας «CREDIT AGRICOLE S.A.» για την άσκηση δικαιώματος εξαγοράς (squeeze – out) επί των μετοχών της εταιρίας «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» που δεν κατέχει ήδη σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006.

- Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «ΚΟΡΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» για την εισαγωγή νέων μετοχών της στο Χ.Α που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

- Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας της εταιρίας «ΡΕΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ – ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ – ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για τη δημόσια προσφορά μετοχών της, μη διαπραγματεύσιμων στο Χ.Α., υπέρ των παλαιών μετόχων, με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

- Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «Γ.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για τη δημόσια προσφορά ονομαστικών ομολογιών, μη διαπραγματεύσιμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετατρέψιμων σε μετοχές, υπέρ των παλαιών μετόχων.

- Ανακάλεσε, μετά από αίτημα της ΓΣ των μετόχων της εταιρίας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΠΕΥ» , την άδεια παροχής των επενδυτικών υπηρεσιών της εκτέλεσης εντολών για λογαριασμό πελατών, της διαχείρισης χαρτοφυλακίων και της τοποθέτησης χρηματοπιστωτικών μέσων χωρίς δέσμευση ανάληψης. Η εταιρία θα δραστηριοποιείται εφεξής ως ΑΕΠΕΥ, μη μέλος του ΧΑ.

- Επέβαλε πρόστιμο ύψους € 15.000 στην εταιρία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΠΕΥ» για παραλείψεις αναφορικά με την άσκηση συνεχούς εποπτείας για την πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.