Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2002 19:43

Κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης της MobilCom

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναλάβει δράση για να αποτρέψει την πτώχευση της MobilCom, μετά την απόφαση της France Telecom, του γαλλικού εταίρου και μετόχου της, να αποσύρει την οικονομική της υποστήριξη από τη γερμανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα παράσχει στην MobilCom νομική συνδρομή στη διένεξή της με τη France Telecom, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει εγγυημένες πιστώσεις, που θα επιτρέψουν στην MobilCom να διασφαλίσει έκτακτη χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο διάσωσης της γερμανικής εταιρείας θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τόρστεν Γκρεντς δήλωσε σήμερα, ότι η εταιρεία θα κάνει αίτηση πτώχευσης τις επόμενες ημέρες.

Οι οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν ότι ο Γκρεντς θα έκλεινε τις δραστηριότητες που αφορούν στην τρίτη γενιά κινητής τηλεφωνίας, με πιθανή συνέπεια, η σχετική άδεια, την οποία απέκτησε τον Αύγουστο του 2000 έναντι οκτώ δισ. ευρώ, να επιστρέψει στη γερμανική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών.