Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011 07:19

Ανάσα από Fed στα ασιατικά χρηματιστήρια

Βαθιά ανάσα για τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει τα βασικά επιτόκια σε «εξαιρετικά» χαμηλά επίπεδα έως και τα μέσα του 2013. Με άνοδο 1,1% έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο.

Βαθιά ανάσα προσέφερε στα ασιατικά χρηματιστήρια η χθεσινή απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει τα επιτόκια σε «εξαιρετικά» χαμηλά επίπεδα έως και τα μέσα του 2013 εξαιτίας των έντονων ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία.

Το ιαπωνικό χρηματιστήριο έκλεισε σε θετικό έδαφος έπειτα από τρεις συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς οι διαβεβαιώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα στηρίξει την οικονομία ανακούφισαν τους επενδυτές.

Έτσι, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,1% στις 9.038,74 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,8%, κλείνοντας στις 776,73 μονάδες.

Παρά την άνοδο των ιαπωνικών δεικτών, οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιρειών (blue chip) υποχώρησαν εξαιτίας της ανατίμησης του γεν.

Ο διευρυμένος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού, πλην Ιαπωνίας, αυξήθηκε κατά 2,9%.

«Είναι πιθανό να έχουμε φτάσει στον πάτο, αλλά είναι πολύ νωρίς για να το πούμε», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων στην Alleron Investment Management στο Σύδνεϋ. «Φυσιολογικά, όταν βλέπεις τέτοιου είδους κινήσεις, χρειάζεσαι άλλες δύο εβδομάδες για να είσαι σίγουρος ότι βρέθηκε ο πάτος», πρόσθεσε.