Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2002 09:39

H ατζέντα της εβδομάδας (16/9-22/9/2002)

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα

-Το Ινστιτούτο Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ στα οπωροκηπευτικά είδη από σήμερα και μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

-11:00 Πρεμιέρα για τρεις νέες κατασκευαστικές στη Σοφοκλέους http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/14/244402.htm .

-12 μ. H ετήσια διάλεξη εις μνήμην του Γιάννη Κρανιδιώτη με ομιλήτρια την Επίτροπο Αννα Διαμαντοπούλου και θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης και κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον», στο υπουργείο Εξωτερικών (στο αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης).

-12:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για την πορεία της οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/16/244699.htm .

-16:00 Ημερίδα παρουσίασης των εισηγμένων εταιρειών ΑΕΕ Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνη, Ελληνική Υφαντουργία ΑΕ, Lamda Development και Xαϊδεμένος ΑΕΒΕ στην ιστορική αίθουσα συναλλαγών του ΧΑΑ.

-17:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Ράδιο Αθήναι ΑΕΒΕΤΕ στα γραφεία της εταιρείας (Μεταμόρφωση Αττικής, 14ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας & Σπηλιάς 2) με θέμα: λήψη απόφασης για τη συγχώνευση της εταιρείας με απορρόφησή της από τη μητρική ανώνυμη εταιρεία Π. Κωτσόβολος ΑΕΒΕ.

-19:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Π. Κωτσόβολος ΑΕΒΕ στα γραφεία της εταιρείας (Μεταμόρφωση Αττικής, 14ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας & Σπηλιάς 2) με θέματα: λήψη απόφασης για τη συγχώνευση της εταιρείας με απορρόφηση της θυγατρικής Ράδιο Αθήναι, αλλαγή της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

-20:00 Η Stet Hellas παρουσιάζει τις νέες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (στη Λεωφόρο Αθηνών 106). Θα παραστεί και ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής.

Ευρώπη

-Γαλλία

09:30 Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της εταιρείας Lagardere

-18:00 Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσίς Μερ με τον χιλιανό ομόλογό του, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία.

-19:00 Oικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της εταιρείας Carbone Lorraine.

-Γερμανία

13:00 Η Μπούντεσμπανκ δίδει στη δημοσιότητα τη μηνιαία της έκθεση για την πορεία της οικονομίας (τεύχος Σεπτεμβρίου).

-Ιταλία

11:00 Πληθωρισμός Αυγούστου (οριστικά στοιχεία). Εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στο 2,3% από 2,2% τον Ιούλιο.

-Βουλγαρία

Σόφια. 15:30 Ομιλία του προέδρου της Τράπεζας της Γαλλίας Ζαν Κλοντ Τρισέ για τη διεύρυνση της Ε.Ε.

ΗΠΑ

-15:30 Αποθέματα επιχειρήσεων των Ιούλιο. Εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 0,2%.

-Νέα Υόρκη. Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου με τον αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/16/244649.htm . Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να θέσει στον κ. Πάουελ το θέμα των απειλών της Τουρκίας για την πρόκληση κρίσης στην Κύπρο και ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο.

Καναδάς

15:30 Πωλήσεις μοτοσικλετών Ιουλίου.

Tρίτη, 17 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα

-10:00 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο

-Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑΑ οι 16.116.300 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρείας Εμπορικός Δεσμός ΑΕΒΕ, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Από σήμερα, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας στο ΧΑΑ ανέρχεται σε 24.605.397 (ΚΟ) και 1.182.903 (ΠΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,74 ευρώ.

-11:45 Συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΒ με δημοσιογράφους

-12 μ. Τακτική συνάντηση μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (στο ξενοδοχείο «Αμαλία»).

-Ολοκληρώνεται η δημόσια εγγραφή της Lantec Eπικοινωνίες Α.Ε. http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/17/244931.htm .

-Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου επισκέπτεται με κλιμάκιο 14 συνεργείων ελέγχου λαϊκές αγορές στη Δ' Αθήνας

-12 μ. Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η αναπτυξιακή στρατηγική της NEC CI στην Ελλάδα στον πολυχώρο Αθηναϊς.

-13:00 Συνέντευξη Τύπου του ομίλου Ιατρικό Αθηνών στο Ιατρικό Αθηνών-Κλινική Δάφνης με την ευκαιρία των εγκαινίων της λειτουργίας του Εξειδικευμένου Νεφρολογικού Κέντρου στην Αθήνα.

-13:30 Συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Μανώλη Μπετενιώτη

Ευρώπη

-Δανία

Η κεντρική τράπεζα της Δανίας δίδει στη δημοσιότητα την τριμηνιαία της έκθεση για την πορεία της οικονομίας.

-Βρετανία

12:30 μ.μ. Oικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της εταιρείας Tesco

-Γερμανία

Φρανκφούρτη, 19:00. Ομιλία του μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντομίνγκο Σόλανς

HΠΑ

-Ουάσιγκτον. Διάσκεψη του αρμόδιου για την Ανάπτυξη και το Εμπόριο τμήματος των Ηνωμένων Εθνών με θέματα τις επενδύσεις, το εμπόριο και την εταιρική ανάπτυξη.

-16:15 Βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου. Εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,1% έναντι αύξησης 0,2% τον Ιούλιο.

Καναδάς

-15:30 Βιομηχανικές παραγγελίες Ιουλίου. Εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

Ιαπωνία

08:30 Πωλήσεις καταστημάτων στο Τόκιο τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο οι παραπάνω πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 5,7%.

-Αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, η συνεδρίαση του δ.σ. της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου

Eλλάδα

-10:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Alpha Trust Ωρίων Δ.Α.Ε.Ε.Χ στα γραφεία της εταιρείας (λεωφ. Αμαλίας 36, Αθήνα 4ος όροφος) με θέμα ημερήσιας διάταξης: μεταφορά έδρας και τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας.

-10:00 Ο πρωθυπουργός παρίσταται στη Βουλή, στη συνεδρίαση της «Βουλής των Εφήβων».

-Οι μετοχές της εταιρείας «CYCLON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ» είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑΑ με νέα επωνυμία «CYCLON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΕΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ» με διακριτικό τίτλο «CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

-Οι μετοχές της εταιρείας LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑΑ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων με έκδοση 28.992.500 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, με τιμή διάθεσης μετοχής 4,00 ευρώ, που θα διατεθούν σε αναλογία 2 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 1 παλαιά μετοχή. Η ημερομηνία άσκησης του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση ορίζεται από 24/9 έως και 8/10/2002 και η περίοδος διαπραγμάτευσης στο ΧΑΑ από τις 24/9 έως και 2/10/2002.

-Συνεδριάζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

-11:00 Παρουσίαση της έκδοσης του 2002 των 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μουσικής από την GrowthPlus, την ευρωπαϊκή ένωση των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων.

-12 μ. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Veterin στα γραφεία της έδρας της εταιρείας στον Ασπρόπυργο Αττικής, στη θέση Βραγκό, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Επέκταση του σκοπού της εταιρείας με τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού.

2. Έγκριση των αποφάσεων του δ.σ. για τη δέσμευση έκτακτου αποθεματικού για την ίδια συμμετοχή της εταιρίας σε επιχορηγούμενα επενδυτικά προγράμματα.

3. Διάφορα θέματα-ανακοινώσεις.

-12 μ. Ο Πρωθυπουργός προεδρεύει διϋπουργικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

-17:00 Συνάντηση χρηματιστών, στελεχών του ΧΑΑ, εκπροσώπων και εκπροσώπων της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και δημοσιογράφων, προκειμένου να συζητηθεί το κείμενο περί Χειραγώγησης της Αγοράς, το οποίο θα γίνει νόμος στις αρχές του 2003 (στην ιστορική αίθουσα του ΧΑΑ).

-19:00 Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

Ευρώπη

-Δανία

Κοπεγχάγη. Ευρωπαϊκή Συνάντηση Ε.Ε.-Ασίας (ASEM) υπό τη δανική προεδρία.

-Γαλλία

09:30 Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της εταιρείας Vinci

09:45 Βιομηχανική παραγωγή Ιουλίου

11:00 Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

-Βρετανία

09:30 Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Kingfisher

Ο πετρελαϊκός όμιλος BP αρχίζει την κατασκευή του αγωγού Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας. Στην τελετή έναρξης στο Αζερμπαϊτζάν θα παρευρεθούν οι πρόεδροι της Γεωργίας και της Τουρκίας και Αμερικανοί αξιωματούχοι.

HΠΑ

-15:30 Πληθωρισμός Αυγούστου. Εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι αύξησης 0,1% τον Ιούλιο.

-15:30 Εμπορικό έλλειμμα Ιουλίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, διαμορφώθηκε στα 37,2 δισεκ. δολ. έναντι 37,16 δισεκ. δολ. τον Ιούλιο.

Ιαπωνία

-Ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Ανακοίνωση της απόφασης για τη νομισματική πολιτική.

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα

-10:00 Ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου, όπου εισηγητής θα είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

-11:00 Επίσημα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της εταιρείας Starbucks (στην οδό Κοραή αρ. 4).

-Συνεδριάζει το δ.σ. του ΧΑΑ με θέματα την εισαγωγή της Ιντραμέτ στην Κύρια Αγορά και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τέρνα.

-11:30 Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Εμ. Γιακουμάκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Ολοκλήρωση της εισαγωγής του Νέου Εθνικού Σχεδίου Αριθμοδότησης. Οφέλη και νέες υπηρεσίες για το χρήστη».

-13:00 Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ στα γραφεία της εταιρείας στο Δήμο Αχαρνών (Μενιδίου Αττικής, στο 15ο χλμ. της λεωφ. Πάρνηθας, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Τροποποίηση του Καταστατικού της εταιρείας στα άρθρα περί δ.σ.

-14:00 Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προεδρεύει σύσκεψης εν όψει της περιοδείας του στη Μεσσηνία και την Αρκαδία.

Ευρώπη

-Βρετανία

-11:30 Πωλήσεις λιανικής Αυγούστου. Τον Ιούλιο είχαν σημειώσει άνοδο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση.

-Γαλλία

-09:45 Iσοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Ιουλίου

-11:30 Oικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της εταιρείας Saint Gobain.

ΗΠΑ

-Ανακοινώνεται ο δείκτης Philadelphia Fed Survey για το μήνα Σεπτέμβριο.

-15:30 Κατασκευές νέων κατοικιών τον Αύγουστο. Τον Ιούλιο είχαν μειωθεί κατά 2,7%.

-15:30 Εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Εκτιμάται ότι οι εν λόγω αιτήσεις στο παραπάνω χρονικό διάστημα έφθασαν τις 415.000.

Ιαπωνία

-08:00 H Τράπεζα της Ιαπωνίας δίδει στη δημοσιότητα τη μηνιαία της έκθεση για την πορεία της οικονομίας (τεύχος Σεπτεμβρίου).

-Συνεδριάζουν οι υπουργοί πετρελαίου των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ στην Οσάκα, προκειμένου να αποφασίσουν για την παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο του 2002 http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/09/16/244605.htm .

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα

-10:00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

-11:00 O Πρωθυπουργός προεδρεύει σύσκεψης όπου μετέχουν οι υπουργοί Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Λιάνης με θέμα την Ολυμπιακή προετοιμασία.

-11:00 Ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών της εταιρείας ΕΤΜΑ Α.Ε. τεχνητής μετάξης στο ΧΑΑ.

-12 μ. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Δέλτα Βιομηχανία Παγωτού Α.Ε. στον Ταύρο (οδός Κερκύρας, αρ. 3) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

2. Καθορισμός ιδιοτήτων μελών του δ.σ. ως εκτελεστικών, μη εκτελεστικών και ανεξάρτητων μη εκτελεστικών.

3. Χορήγηση άδειας κατά την παρ. 1 του άρθρου 23 του κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου και σε διευθυντές της εταιρείας, να μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή στη διεύθυνση άλλων εταιρειών, που επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς.

4. Διάφορες ανακοινώσεις.

-19:00 Τελετή των εγκαινίων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (περιοχή άλσους Αγ. Γεωργίου) στην Τρίπολη. Την τελετή έχει προγραμματιστεί να την τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Ευρώπη

-Γαλλία

08:30 Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της εταιρείας Havas Advertising. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στις 10:00.

-Ιταλία

Οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Juventus

Ιαπωνία

-09:00 Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας παραχωρεί συνέντευξη Τύπου.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου

Eλλάδα

-09:00 Β' Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση, των μετόχων της εταιρείας Προοδευτική ΑΤΕ στο ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης για έγκριση της από 27/6/2002 έκθεσης του ορισθέντος Ορκωτού Ελεγκτή επί του ισολογισμού μετασχηματισμού 30/4/2002 της υπό απορρόφηση Ανώνυμης Εταιρίας.

2. Λήψη απόφασης για έγκριση του από 10/6/2002 καταρτισθέντος και υπογραφέντος Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης της εταιρίας, ως και της από 10/6/2002 έκθεσης του Δ.Σ., σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 69 του Κ.Ν. 2190/1920.

3. Λήψη απόφασης για τη συγχώνευση της εταιρίας.

4. Λήψη απόφασης για παροχή ειδικής εντολής και εξουσιοδότησης σε μέλος του Δ.Σ., όπως εκπροσωπήσει νόμιμα την εταιρία και υπογράψει για λογαριασμό της το απαιτούμενο για την υλοποίηση της Συγχώνευσης και τις Υπεύθυνες Δηλώσεις που ορίζει η παρ. 1 του άρθρου 74 του Κ.Ν. 2190/20.

5. Λήψη απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της.

-Τα στοιχεία εμπλουτίζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.