Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2002 12:55

MobilCom : 400 εκατ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση για τη στήριξή της

Οικονομική ενίσχυση ύψους 400 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να χορηγήσει η κυβέρνηση του Γκέρχαρντ Σρέντερ στην υπερχρεωμένη MobilCom, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές στη Γερμανία. Η απόφαση ελήφθη αργά χθες το βράδυ και φαίνεται να απομακρύνεται ο κίνδυνος για απόλυση 5.500 εργαζομένων στην εταιρεία.

Ο ιδρυτής της, Γκέρχαρντ Σμιντ, δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία βρίσκεται πλέον σε καλή θέση να ξεκινήσει συνομιλίες για το μέλλον της εταιρικής σχέσης της με τη France Telecom. Η τελευταία, προ διετίας, απέκτησε το 28,5% του μετοχικού κεφαλαίου της MobilCom, αποσκοπώντας στην απόκτηση πρόσβασης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τηλέπικοινωνιακή αγορά.

Οι εξελίξεις στη MobilCom πυροδοτήθηκαν από την απόφαση, την οποία έλαβε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το διοικητικό συμβούλιο της France Telecom - μετά της ζημίες ρεκόρ που εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο φέτος και την αύξηση του χρέους της - να αποχωρήσει από τον γερμανικό εταίρο της.

Στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας για το οικονομικό πακέτο σωτηρίας της MobilCom, η τιμή της μετοχής της γερμανικής εταιρείας τετραπλασιάστηκε, κατά τις σημερινές πρωϊνές διαπραγματεύσεις στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.