Αθλητικά
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 07:27

Ολυμπιακός: Και Μακούν και Εστράδα

Διπλό χτύπημα φέρεται να ετοιμάζει ο Ολυμπιακός φέρνοντας στο Λιμάνι τους Μακούν και Εστράδα. Η Μονπελιέ ζητεί για τον δανεισμό του Εστράδα 600.000 ευρώ με οψιόν αγοράς στα 2 εκατ., ενώ η Αστον Βίλα δίνει δανεικό τον Μακούν με περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ, με την οψιόν αγοράς στα 4 με 5 εκατομμύρια.

Διπλό χτύπημα φέρεται να ετοιμάζει ο Ολυμπιακός φέρνοντας στο Λιμάνι τους Μακούν και Εστράδα.

Ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» Εντουάρντο Μαθία έμαθε από Αστον Βίλα και Μονπελιέ τις απαιτήσεις τους για τους Μακούν και Εστράδα αντίστοιχα, και τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή τους δεν είναι απαγορευτικά, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρωταθλητής», ο Βαγγέλης Μαρινάκης να θέλει να φέρει και τους δύο ποδοσφαιριστές στον Πειραιά. Η ουσία είναι να μην αλλάξουν οι ομάδες τις απαιτήσεις του, γιατί τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Τα δεδομένα για τους παίκτες είναι τα ίδια, απλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικά. Μακούν και Εστράδα δίνονται δανεικοί με οψιόν αγοράς από τις ομάδες τους, κάτι που βολεύει τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι ρήτρες και το ποσό που απαιτείται για το δανεισμό διαφέρουν στις δύο περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η Μονπελιέ ζητεί 600.000 ευρώ για τον δανεισμό του Εστράδα και περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για την οψιόν αγοράς του παίκτη, ενώ η Αστον Βίλα δίνει δανεικό τον Μακούν με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ, με την οψιόν αγοράς στα 4 με 5 εκατομμύρια. Πάντως, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών δεν ξεπερνούν συνολικά εκείνα των Ντουντού και Ουρτάδο, οπότε δεν φαίνεται να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα για τα οικονομικά των «ερυθρολεύκων».

Σε περίπτωση πάντως που οι δύο περιπτώσεις δεν έχουν την επιθυμητή κατάληξη για τον Ολυμπιακό, τότε θα προχωρήσει η περίπτωση του Ορμπάιθ.