Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 09:17

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι ακόλουθοι:

Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι ακόλουθοι:

* ΕΞΠΡΕΣ: "Υφεση και αποκλίσεις πιέζουν για νέα μέτρα": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό το βάρος των αποκλίσεων στους στόχους του προϋπολογισμού και της μεγαλύτερης των προβλέψεων ύφεσης συνεχίζονται οι έλεγχοι της τρόικας, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων που μπορεί να φτάσουν τα 5,5 δισ. ευρώ, αλλά και της αλλαγής του χρονοδιαγράμματος και των στόχων του μεσοπρόθεσμου".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Εθνική «ζυγίζει» τώρα τις κινήσεις της": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά την ολοκλήρωση της αποτίμησης από το rollover των ελληνικών ομολόγων, αλλά και των ελέγχων στα δανειακά χαρτοφυλάκια από την BlackRock, η διοίκηση της Εθνικής θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Εγγυήσεις 200 εκατ. ευρώ για δάνεια σε επιχειρήσεις": Η εφημερίδα γράφει ότι "ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις προτίθεται να χορηγήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομικών παρέχοντας εγγυήσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αλλαγές μόνο «στα χαρτιά» διαπιστώνουν οι ελεγκτές": Η εφημερίδα τονίζει ότι "την άμεση εφαρμογή μέτρων για τη μείωση του κόστους και βελτίωση της απόφασης του Δημοσίου, κινήσεις οι οποίες αν και έχουν συμφωνηθεί με την κυβέρνηση από τις αρχές του χρόνου παραμένουν ακόμη «στα χαρτιά», ζήτησε για άλλη μια φορά χθες το κλιμάκιο της τρόικας".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ