Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2002 09:01

Γαλλία : Ελαφρά άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις

Ανακοινώνεται σήμερα στο Παρίσι, στις 8:45' το πρωϊ, τοπική ώρα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία, τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, ο δείκτης θα σημειώσει ελαφρά άνοδο για δεύτερο μήνα, τον Ιούλιο, σημάδι, το οποίο δείχνει ότι η οικονομία στην Ευρώπη αγωνίζεται να ανακάμψει από την περυσινή της ύφεση.

Με βάση την έρευνα 12 αναλυτών του Bloomberg News, ο δείκτης θα είναι υψηλότερος κατά 0,2% έναντι του Ιουνίου και έναντι του 2001, χαμηλότερος σε ποσοστό 0,6%.

«Οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας δεν είναι καλές αυτό το τρίμηνο», ανέφερε ο Jean-Marc Lucas, οικονομολόγος στην BNP Paribas S.A.

Η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρώπης, παραπαίει. Οι παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων από τη Γερμανία, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Γαλλίας, μειώθηκαν, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τέταρτη φορά.

Χθες, το τμήμα οπτικών της Alcatel S.A., Alcatel Optronics S.A., ανακοίνωσε, ότι, οι πωλήσεις της το τρίτο τρίμηνο, θα είναι μειωμένες περισσότερο από 50%.

Η Carbone Lorraine S.A., που κατασκευάζει τμήματα από ηλεκτρικές μηχανές και στο πελατολόγιο της οποίας περιλαμβάνεται η εταιρεία Valeo S.A., ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό 40%. Και εκτιμά, ότι, η ύφεση θα συνεχιστεί, οι επενδύσεις θα μειωθούν, καθώς επίσης και οι πωλήσεις.