Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2011 18:39

ΟΚΕ: Προτεραιότητα η χάραξη ενός «οδικού χάρτη» για την ανάπτυξη

Η χάραξη ενός «οδικού χάρτη» για την ανάπτυξη της χώρας συνιστά μια από τις στρατηγικές προτεραιότητες της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), τις οποίες παρουσίασε ο πρόεδρός της Χρήστος Πολυζογόπουλος, στο πλαίσιο της νέας θητείας του στη θέση αυτή.

Τις προτεραιότητες στο πλαίσιο της νέας θητείας του ως προέδρου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) παρουσίασε ο πρόεδρός της Χρήστος Πολυζογόπουλος στη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης του Συμβουλίου προέδρων της ΟΚΕ.

Στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων βρίσκεται η χάραξη ενός «οδικού χάρτη» για την ανάπτυξη της χώρας, όπου η συμμετοχή όλων των παραγωγικών δυνάμεων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την υλοποίησή του.

Όπως εξήγησε, οι αναπτυξιακές συμφωνίες που θα προέλθουν από μια διαδικασία ευρύτερης κοινωνικής συνεννόησης με συνέργιες, συμπράξεις και συναντίληψη όλων των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας, μπορούν να διασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΚΕ, συμφώνησαν ότι καμία παραγωγική ή πολιτική δύναμη από μόνη της δεν είναι σε θέση να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, και μόνο μέσα από τη στενή και ισότιμη συνεργασία των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων μπορούμε να οδηγηθούμε σε αντιμετώπιση της κρίσης, ώστε να ανοίξουμε δρόμους σε βιώσιμη λύση για το μέλλον της χώρας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε η μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία McKinsey & Company, η οποία επιχειρεί να διαμορφώσει μια αναπτυξιακή πρόταση για την επόμενη δεκαετία.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΟΚΕ επισήμανε ότι η μελέτη αυτή, μαζί με τις μελέτες των Ινστιτούτων των φορέων, θα αξιοποιηθούν για να δοθεί συνέχεια στην κεντρική πρόταση της Ο.Κ.Ε. για μια Εθνική Κοινωνική Αναπτυξιακή Συμφωνία, προκειμένου η υπόθεση της εξόδου της χώρας από την κρίση να είναι υπόθεση των παραγωγικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ