Τα ελλείμματα δεν μειώνονται με λόγια ούτε με την «καταιγίδα» νομοσχεδίων του ΥΠΟΙΚ, επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και κάνει λόγο για διολίσθηση της σοβαρότητας του κυβερνητικού έργου.
Τα ελλείμματα δεν μειώνονται με λόγια ούτε με την «καταιγίδα» νομοσχεδίων του ΥΠΟΙΚ, επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, η σοβαρότητα του κυβερνητικού έργου διολισθαίνει ολοταχώς και «τείνει να ταυτιστεί με την σοβαρότητα του κ. Σαμαρά που δήλωνε πέρσι τέτοια εποχή ότι μπορεί να εξασφαλίσει 50 δις σε δυο χρόνια από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Με συνέπειες ολέθριες για την Ελλάδα».
«Τα ελλείμματα που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή δεν μειώνονται ούτε με λόγια, ούτε με την "καταιγίδα νομοσχεδίων" που σχεδιάζει ο κ. Βενιζέλος. Απόδειξη», σημειώνει ο κ. Σκυλακάκης», «το σημαντικότερο νομοσχέδιο που ήδη ψήφισε ο κ. Βενιζέλος, περί αποκρατικοποιήσεων, το οποίο δεν εφαρμόζεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ταμείου, που προσωπικά επέλεξε ο κ. Βενιζέλος, τον κ. Κουκιάδη, ο οποίος σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής εμφανίστηκε μια και μοναδική φορά στο Ταμείο στους δύο μήνες μετά τη σύστασή του και ξεκαθάρισε ότι "αυτή την περίοδο δεν πρόκειται να συναινέσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας λόγω της μεγάλης πτώσης στη χρηματαγορά και την απαξίωση της κτηματαγοράς"».
Την ίδια στιγμή, αναφέρει το στέλεχος της ΔΗΣΥ, ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν απάντησε σε ερώτησή του ότι «η Επιτροπή δεν έχει εκπονήσει, ούτε έχει υπόψη της τυχόν αναλυτική εκτίμηση επιπτώσεων που θα έχει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων». «Κοινώς κανείς δεν γνωρίζει αν οι τιμές πώλησης της δημόσιας περιουσίας που προβλέπονται στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων έχουν σχέση με την πραγματικότητα», σημειώνει ο κ. Σκυλακάκης.