Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2002 10:08

Sodexho Alliance S.A. : Χαμηλότερα από τις προβλέψεις κέρδη

Η γαλλική Sodexho Alliance S.A. η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία επισιτισμού στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτύχει τον στόχο της για τα κέρδη της χρήσης του 2002, ως αποτέλεσμα της κατάστασης που επικράτησε στο παράρτημά της, στη Μ. Βρετανία.

Τα καθαρά της κέρδη, τη χρήση που έληξε στις 31 Αυγούστου, θα κυμανθούν από 180 έως 190 εκατ. ευρώ (186 εκατ. δολ.) και θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα, απ' ό,τι αναμένετο, επίπεδα.

«Είχαμε σοβαρά προβλήματα από λάθη της διοίκησης, αλλά και από την αναστάτωση που προκλήθηκε στο τμήμα μας στη Μ. Βρετανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας και τονίζεται : «Εάν δεν υπήρχε πρόβλημα εκεί, θα είχαμε υπερβεί τους στόχους μας».

Η Sodexho, ταλαιπωρείται ήδη από τη μείωση της ζήτησης, καθώς οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται προχώρησαν στη μείωση της μισθοδοσίας, αλλά και τη μείωση των γευμάτων που προσφέρονται στις καφετέριες που εκμεταλλεύεται.

Η γαλλική εταιρεία, ανακίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά περίπου 5%, ένα χρόνο μετά τις αλλαγές των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη της, αποτέλεσαν το 4% των πωλήσεων κατά τη χρήση που έκλεισε, από 4,7% που προέβλεπε η διοίκησή της.

Οι μετοχές της, έχασαν συνολικά φέτος ποσοστό 43%, γεγονός που κόστισε στην εταιρεία, 4,4 δισ. ευρώ.