Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2002 10:25

Hennes & Mauritz AB : 53% αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Η Hennes & Mauritz AB, ανακοίνωσε, ότι, το τρίτο τρίμηνο του έτους, τα κέρδη της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 53%, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης στην Ευρώπη, προχώρησε στη δημιουργία νέων καταστημάτων και προσήλκυσε του καταναλωτές, προσφέροντας φθηνότερα τα διάφορα είδη που εμπορεύεται, λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε 1,24 δισ. κορώνες (133 εκατ. δολ.) ή 1,50 κορώνες ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 31 Αυγούστου, από 810,2 εκατ. κορώνες ή 0,98 κορώνες ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, αναφέρεται σε ανακοίνωση της σουηδικής εταιρείας. Εννέα αναλυτές του Bloomberg, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφώνοντο σε 1,1 δισ. κορώνες.

Οι πωλήσεις της Hennes & Mauritz, αυξήθηκαν κατά 15%, φθάνοντας στα 12,66 δισ. κορώνες. Η ίδια, όπως και άλλες ανταγωνίστριές της, για παράδειγμα η ισπανική Inditex S.A., εμφάνισαν κέρδη, καθώς μείωσαν τις τιμές τους, εν αντιθέσει με άλλες ομοειδείς εταιρείες - η Next Plc - καθώς το κοινό ψάχνει για φθηνότερα προϊόντα.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν οκτώ κορώνες ή 4,4%, φθάνοντας στις 172 κορώνες χθες στη Στοκχόλμη. Ολόκληρο το έτος έχουν χάσει ποσοστό 21%, έναντι υποχώρησης 5,4% της μετοχής της Inditex, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματά της.

Τα αποτελέσματα της Hennes & Mauritz, ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.