Νέες ρευστοποιήσεις σημειώνονται στα διεθνή χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, μετά τη νέα άνοδο του κόστους δανεισμού για την Ιταλία. Mεγάλη πτώση στην Ευρώπη.
Νέες ρευστοποιήσεις σημειώνονται στα διεθνή χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά και γενικότερα για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, μετά τη νέα άνοδο του κόστους δανεισμού για την Ιταλία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 index έκλεισε με απώλειες 2,6% στις 883,04 μονάδες, το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Ιούλιο του 2009.
Οι γαλλική τράπεζα BNP Paribas είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 12%, λόγω της έκθεσής της στο ιταλικό χρέος. Και άλλες γαλλικές τράπεζες όμως δέχθηκαν πλήγμα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν πως η Moody's θα τις υποβαθμίσει, κυρίως εξαιτίας της έκθεσής του στο ελληνικό χρέος. Συγκεκριμένα, η Societe Generale και η Credit Agricole έκλεισαν με πτώση άνω του 10%.
Στο Λονδίνο ο FTSE έκλεισε με πτώση 1,63% στις 5.129,62 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο Dax με απώλειες 2,27% στις 5.072,33 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με πτώση 4,03% στις 2.854,81 μονάδες.
Αρνητικά επηρέασε τους επενδυτές και η αποτυχία των G7 να λάβουν αποφάσεις για την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Έτσι, και οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) σημείωναν πτώση, με εξαίρεση το Nasdaq (+0,20%), ο οποίος ανέκαμψε μετά από τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα. Ο Dow υποχωρούσε κατά 0,64% και ο Standard & Poor's 500 κατά 0,45%.