Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 10:59

Διευρύνονται τα spread των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων

Ανοδο σημειώνει το spread των ιταλικών και των ισπανικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ανοδο σημειώνει το spread των ιταλικών και των ισπανικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και της ΕΕ, που συνεδρίασαν στην Πολωνία, δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με το Reuters, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για τη διακράτηση ιταλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds διευρυνόταν νωρίτερα κατά 16 μονάδες βάσης στις 382 μονάδες βάσης, ενώ το spread των ισπανικών ομολόγων έναντι των γερμανικών διευρυνόταν κατά 16 μονάδες στις 361 μονάδες βάσης.

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών 10ετών ομολόγων ενισχύονταν περαιτέρω πάνω από το 5%, διαμορφούμενες σε 5,62% και 5,41% αντίστοιχα.

«Υπήρχαν κάποιες προσδοκίες ότι η ΕΕ θα ανακοίνωνε κάποιου είδους νέα πολιτική για τη σταθεροποίηση των περιφερειακών αγορών και θα μετρίαζε τις αναταράξεις, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα», σχολίασε αναλυτής της RIA Capital Markets.