Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 19:14

ΝΔ: Οι ναυτικοί δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εμπορική ναυτιλία, που είναι, όπως είπε, ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, εστίασε ο τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΠΝΟ.

Στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην εμπορική ναυτιλία, που είναι, όπως είπε, ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, εστίασε ο τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα, αλλά και αιτήματα της ΠΝΟ.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι είναι ανήκουστο η κυβέρνηση «μέρα με την ημέρα να απαξιώνει ολοένα και περισσότερο το οικοδόμημα της εμπορικής ναυτιλίας, αγνοώντας επιδεικτικά τους πάντες και τα πάντα».

Επισήμανε ακόμη ότι οι ναυτικοί αξίζουν το σεβασμό και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας και όχι «μονομερείς αποφάσεις οι οποίες -σε αρκετές περιπτώσεις- τους οδηγούν στην απόγνωση και την εξαθλίωση». «Οι ναυτικοί δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.