Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 17:28

Γ. Ανωμερίτης: Εντός του 2012 η ολοκλήρωση του «Λιμενικού Καλλικράτη»

«Εντός του 2012 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία του Αττικού Λιμενικού Συστήματος», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης.

«Εντός του 2012 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία του Αττικού Λιμενικού Συστήματος», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης, ενημερώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για τις πολιτικές εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα τα Δημοσίου και να αναβαθμίσει το λιμενικό σύστημα προχωρά μέσω του «Λιμενικού Καλλικράτη» (διοικητικές συγχωνεύσεις λιμανιών) στη συγχώνευση των τεσσάρων μεγάλων λιμανιών της Αττικής.

Τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου, της Ελευσίνας και της Ραφήνας θα συγχωνευτούν σε έναν ενιαίο οργανισμό υπό την ομπρέλα του ΟΛΠ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μεγάλου οικονομικού οργανισμού με μεγάλες δυνατότητες για επενδύσεις.

Ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε επίσης ότι εντός του προσεχούς τριμήνου θα πρέπει ο ΟΛΠ να διαθέσει ποσοστό 23,1% του μετοχικού κεφαλαίου του στην Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (σ.σ. που ασχολείται με τις αποκρατικοποιήσεις οργανισμών) και ότι οι σχετικές διαδικασίες θα κινηθούν από το υπουργείο Οικονομικών.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η δύναμη του προσωπικού στον Οργανισμό κατά την 01/09/2011 μειώθηκε κατά 803, σύμφωνα και με τον ισχύοντα κανονισμό, ενώ κατά το α' εξάμηνο του 2011 μειώθηκαν οι αμοιβές υπερωριών και αργιών κατά 30% έναντι του 2010.

Τέλος, ο κ. Ανωμερίτης τόνισε ότι μαζί με τους εργαζόμενους θα επιδιωχθεί περαιτέρω αύξηση ορισμένων παραγωγικών τομέων, ενώ σημείωσε ότι ο ΟΛΠ που είναι κερδοφόρα ανώνυμη εταιρεία εξαιρείται ως εισηγμένη στο ΧΑΑ από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ