Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 14:53

«Πράσινο» από το φινλανδικό κοινοβούλιο στη διεύρυνση του ΕFSF

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε σήμερα τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ευρέως αναμενόμενο, καθώς ο φιλοευρωπαϊκός κυβερνητικός συνασπισμός του Γ. Κατάινεν, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την έγκριση των αλλαγών αυτών, έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε σήμερα τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Η κύρωση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για τη διεύρυνση του EFSF πέρασε με ψήφους 103 υπέρ. Κατά ψήφισαν 66 βουλευτές, ενώ από τη συνεδρίαση απουσίαζαν 30.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ευρέως αναμενόμενο, καθώς ο φιλοευρωπαϊκός κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την έγκριση των αλλαγών αυτών, έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Παρά το γεγονός η Φινλανδία ενέκρινε τις αλλαγές για το EFSF, η θέση της στο αμφιλεγόμενο θέμα των εγγυήσεων δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Η φινλανδική κυβέρνηση έχει υπογραμμίσει ότι δεν θα εγγυηθεί μελλοντικά δάνεια προς την Ελλάδα χωρίς επιπρόσθετες εγγυήσεις, αλλά ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ στο ζήτημα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο