Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2002 07:23

Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ

Τη συμβολή του αθλητισμού στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύει έρευνα του ΙΟΒΕ, η οποία παρουσιάστηκε σε διεθνή ημερίδα του ιδρύματος «Κόκκαλη» και παραδόθηκε στον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 2000 η συμμετοχή του αθλητισμού στο ΑΕΠ, ανήλθε σε δύο δισ. ευρώ ή 1,7%, η καταναλωτική δαπάνη του κλάδου διαμορφώθηκε σε 2,2 δισ. ευρώ ή 2,5% επί του συνόλου των καταναλωτικών δαπανών, ενώ δημιουργήθηκαν 43.297 θέσεις εργασίας.

Επίσης, τα έσοδα από παιχνίδια του ΟΠΑΠ, καλύπτουν το 64,2%, του ετήσιου προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μιλώντας στην ημερίδα ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, η πολιτεία είναι έτοιμη για να συζητήσει για τα αιτήματα των ομάδων, σε συνδυασμό όμως, με την εξυγίανση του χώρου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά που θα έχει η Ολυμπιάδα στην ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας, ότι, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό 4%.