Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2002 11:11

Vivendi Environnement S.A. : Αύξηση 39% των κερδών το α' εξάμηνο

Η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, Vivendi Environnement S.A., ανακοίνωσε, ότι, το πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 39%, μετά από την αύξηση του αριθμού των συμβολαίων για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα των αποβλήτων της Μ. Βρετανίας και της θέρμανσης των δήμων των χωρών της Δυτικής Ευρώπης.

Τα καθαρά της κέρδη, ανήλθαν σε 216,2 εκατ. ευρώ (211,2 εκατ. δολ.) από 157 εκατ. ευρώ που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2001, ανακοίνωσε ο Chief Executive Officer (CEO) της εταιρείας, Henri Proglio. Αυτά, είναι υψηλότερα κατά 9,4% από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Henri Proglio, αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη, τη στιγμή που η μετοχή της γαλλικής εταιρείας κοινής ωφελείας, αιωρείται πολύ κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από ποτέ. Οι επενδυτές, ανησυχούν, ότι, η κύρια μέτοχος της εταιρείας, Vivendi Universal S.A., ενδέχεται να προχωρήσει στη μείωση του ποσοστού συμμετοχής της στην εταιρεία από το 40,8%, που κατέχει σήμερα, καθώς προσπαθεί να μειώσει το χρέος της, ύψους 19 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδισαν 32 σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στς 19,34 ευρώ και ανήλθαν σε 19,3 ευρώ στις 9:09' π.μ. στο Χρηματιστήριο των Παρισίων. Η μετοχή συνολικά έχει απωλέσει περίπου το ήμισυ της αξίας της το τρέχον έτος.