Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 09:29

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Οι τίτλοι του οικονομικού Τύπου της Τρίτης 11/10.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Proton πλήγμα κρίσης στην τραπεζική αγορά".

"Τους πρώτους τριγμούς αφ΄ότου ξέσπασε η κρίση χρέους της χώρας δέχθηκε το τραπεζικό σύστημα, τριγμούς τους οποίους απορρόφησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέτοντας υπό την προστασία του την Proton Bank, την πρώτη τράπεζα που κρατικοποιείται", γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Συμφωνία με την τρόικα σε πακέτο μέτρων 29 δισ.".

"Ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά χθες το μεσημέρι οι διαβουλεύσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας. Αθροιστικά το πακέτο δημοσιονομικών παρεμβάσεων της περιόδου 2011-2014 για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα ανέλθει από 24,2 δισ. ευρώ σε 29 δισ. ευρώ περίπου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Κούρεμα» τραπεζών στο ΧΑ. Πανικός από τα σενάρια για μεγάλο haircut".

"Το ενδεχόμενο μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αλλά και η κρατικοποίηση της Proton Bank ήταν οι βασικές αιτίες που οι τιμές των τραπεζικών μετοχών χθες στο Χρηματιστήριο κατέγραψαν σημαντικές απώλειες".

ΚΕΡΔΟΣ: "Οι τρεις βασικοί άξονες του σχεδίου Μέρκελ-Σαρκοζί".

"«Κούρεμα» έως 60%, ενίσχυση τραπεζών και υπαγωγή της Ελλάδας σε «κηδεμονία». Το τελικό σχέδιο αναμένεται το αργότερο έως τις αρχές Νοεμβρίου και τη Σύνοδο της G20 στις Κάννες, όπως ξεκαθάρισε προχθές ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο".