Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 09:08

Γκ. Μπράουν: Το EFSF πρέπει να πενταπλασιάσει τους πόρους του

Τη θέση ότι είναι αναγκαίος πενταπλασιασμός των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Τη θέση ότι είναι αναγκαίος πενταπλασιασμός των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, μία ημέρα μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο της Σλοβακίας του σχεδίου για την ενίσχυσή του.

«Οι πόροι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανέρχονται σε μόνο 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν όπως και εγώ ότι οι αναγκαίοι πόροι για την αντιμετώπιση των πιέσεων είναι της τάξεως των 2.000 δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο Μπράουν κατά τη διάρκεια οικονομικού φόρουμ στη Σεούλ.

Κατά τη γνώμη του, η ευρωζώνη πρέπει να απευθυνθεί στην Κίνα και στις πλούσιες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες για να δανεισθεί κεφάλαια και να ενισχυθεί το Ταμείο, καθώς η διάσωση της Ευρώπης είναι προς το συμφέρον όλων.

Εάν η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη σταματήσει κατά τη διάρκεια των πέντε επομένων ετών, ο υπόλοιπος κόσμος θα υποφέρει, προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο