Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 10:55

Ε. Νοβότνι: «Εξαιρετικά επικίνδυνη μία μεμονωμένη χρεοκοπία»

Μία μεμονωμένη χρεοκοπία κράτους-μέλους της ευρωζώνης, τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα μόνιμος μηχανισμός διάσωσης, θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, δήλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Μία μεμονωμένη χρεοκοπία κράτους-μέλους της ευρωζώνης, τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα μόνιμος μηχανισμός διάσωσης, θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, δήλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Έβαλντ Νοβότνι, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Δήλωσε ακόμα ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, καθώς αναμένεται ξεκάθαρη επιβράδυνση κάτω από το 2% στο δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του ότι υπάρχει κίνδυνος για μία μακρά περίοδο αδύναμης ανάπτυξης.

«Αυτό που πρέπει κανείς να φοβάται είναι η πραγματική οικονομία... Υπάρχει κίνδυνος να εισέλθουμε σε μία σχετικά μακρά περίοδο πιο αδύναμης ανάπτυξης, καθώς η δυναμική των εξαγωγών μειώνεται και ταυτόχρονα βλέπουμε αδύναμη εσωτερική ζήτηση λόγω της εξυγίανσης των δημοσιονομικών».

Πηγή: Reuters