Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 11:55

Στις 10 Οκτωβρίου η εισαγωγή της Coca Cola 3E στο ΝYSE

Η Coca-Cola Eλληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. ("Coca-Cola Τρία Έψιλον") επιβεβαίωσε σήμερα την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την 10η Οκτωβρίου 2002.

Κύριος σκοπός της εισαγωγής, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, είναι να αυξηθεί η συγκρισιμότητα της Coca-Cola Τρία Έψιλον με τις υπόλοιπες ομοειδείς με αυτήν εταιρείες σε διεθνές επίπεδο και η προβολή της εταιρείας στους κύκλους των διεθνών οικονομικών αναλυτών. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει από την 20η Μαΐου 2002 ότι επιδιώκει την εισαγωγή της με γνώμωνα το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων της.

Περαιτέρω, οι μέτοχοι της Coca-Cola Tρία Έψιλον, Socomex S.A. της ομάδας Kar-Tess και Refreshment Product Services Inc., θυγατρική της The Coca-Cola Company, ενημέρωσαν την Coca-Cola Tρία Έψιλον ότι λόγω της αρνητικής χρηματιστηριακής συγκυρίας δεν προτίθενται να προβούν στην προσφορά των μετοχών που είχε ανακοινωθεί την 6η Σεπτεμβρίου 2002.

Επ' ευκαιρία της σημερινής ανακοίνωσης, ο κ. Irial Finan, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: "Η απόφασή μας να προβούμε στην εισαγωγή των μετοχών της Coca-Cola Tρία Έψιλον την 10η Οκτωβρίου 2002 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία. Η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποτελεί στρατηγικό στόχο της εταιρείας προκειμένου να αυξηθεί η προβολή της στο διεθνές επενδυτικό κοινό. Η εν λόγω εισαγωγή συνιστά ορόσημο στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επέκταση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές."

Σημειώνεται ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές μη αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής προϊόντων Coca-Cola στον κόσμο, σύμφωνα με τον όγκο πωλήσεων. H Eταιρεία δραστηριοποιείται σε 26 χώρες με πληθυσμό πλέον των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι μετοχές της Coca-Cola Τρία Έψιλον διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, με παράλληλη εισαγωγή στα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Αυστραλίας.