Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 08:41

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις ποσοστώσεις γάλακτος

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις ποσοστώσεις γάλακτος των νέων αγροτών, για το γαλακτοκομικό έτος 2001/2002 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2002, με απόφαση του υφυπουργού Γεωργίας, Φώτη Χατζημιχάλη.

Με προηγούμενη απόφαση του κ. Χατζημιχάλη, κατανεμήθηκαν 25.000 τόνοι ποσόστωσης αγελαδινού γάλακτος στους παραγωγούς. Ετσι, το όριο της εθνικής ποσόστωσης γάλακτος έφθασε στους 700.000 τόνους.

Μιλώντας σχετικά ο υφυπουργός, τόνισε, ότι : «Με την απόφαση αυτή, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους νέους παραγωγούς. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η στήριξη και ενίσχυση των κτηνοτρόφων, και ιδιαίτερα των νέων, αλλά και η ανάπτυξη των ορεινών, νησιωτικών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας αποτελεί σταθερό προσανατολισμό του υπουργείου Γεωργίας. Γι αυτό και από το υπουργείο Γεωργίας κρατήθηκαν 8.000 τόνοι ποσόστωσης αγελαδινού γάλακτος, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε νέους παραγωγούς που θέλουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο τομέα».