Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 13:39

ΕΕ: Την Παρασκευή στο Eurogroup η έκθεση της τρόικας

Στο στάδιο της οριστικοποίησης είναι η έκθεση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, που περιλαμβάνει και κοινή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Στο στάδιο της οριστικοποίησης είναι η έκθεση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής και αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν.

«Η έκθεση, που περιλαμβάνει και κοινή ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, οριστικοποιείται και θα κατατεθεί στο Eurogroup», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Το Eurogroup συνεδριάζει αύριο. Η αξιολογησή του και τα συμπεράσματά του απηχούν την κοινή άποψη της τρόικας - της ΕΚΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ», συμπλήρωσε. «Δεν υπάρχει καμία διαφωνία».

Ο Aλταφάζ πρόσθεσε ότι πρόθεση της τρόικας παραμένει η αποδέσμευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα να γίνει στα μέσα Νοεμβρίου, εφόσον εγκριθεί.