Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 15:46

Ενδιαφέρον από αμερικανούς επενδυτές για την «Τεχνόπολη Θράκης

Ενδιαφέρον συμμετοχής στο έργο για τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου, «Τεχνόπολη Θράκης» εξέφρασε αντιπροσωπεία αμερικανών επενδυτών, στη διάρκεια σημερινής συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Φωτιάδη, εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της Πληροφορικής (General Electric Capital Corporation, Microsoft, Intel, Oracle, Braxton Inc., Dinero Securities, Capital Global Financial Concepts) μετέφεραν στον υπουργό Ανάπτυξης την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο εγχείρημα, καθώς και στο χρηματοδοτικό σχήμα για το έργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 34 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% θα αποτελέσει τη συμμετοχή των αμερικανών επενδυτών και το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα».

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε: «Στόχος της πρωτοβουλίας είναι από την μια πλευρά η αξιοποίηση των νέων κατευθύνσεων της τεχνολογίας, και από την άλλη η δραστηριοποίηση, μέσα από τη συγκρότηση υποδομών δημιουργίας μικρών νέων επιχειρήσεων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για νέους επιστήμονες, νέους ανθρώπους, που θα ενδιαφέρονται να μπουν στο χώρο της επιχειρηματικότητας».