Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 15:46

Διαφωνεί η Μέρκελ με έκκληση προς την ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων

Τη διαφωνία της με την έκκληση της ΕΕ στην ΕΚΤ να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, που διατυπώνεται σε προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου της Τετάρτης, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

Τη διαφωνία της με την έκκληση της ΕΕ στην ΕΚΤ να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά που διατυπώνεται σε προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου της Τετάρτης εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

«Δεν συμφωνούμε με αυτήν την πρόταση» δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως η Γερμανία δεν επιθυμεί να συμπεριληφθεί διακήρυξη των πολιτικών που να λέει στην ΕΚΤ τι να κάνει.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, oι ηγέτες της Ευρωζώνης θα καλούν την ΕΚΤ να συνεχίσει «τα μη συμβατικά της μέτρα υπό τις τρέχουσες ιδιαίτερες συνθήκες», μια φράση που, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, αναφέρεται στην αγορά ομολόγων από χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία από την ΕΚΤ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2079217 .

Η ΕΚΤ ξεκίνησε τις αγορές ισπανικών και ιταλικών ομολόγων τον περασμένο Αύγουστο, σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων τους.