«Το θέμα της επαναρρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την αγορά εργασίας, αποτελεί υποχρέωσή μας», δήλωσε ο Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, οι ρυθμίσεις του οποίου -όπως είπε- θα μπορούσαν να ήταν πραγματικά επώδυνες, εάν το το υπουργείο Εργασίας δεν είχε προβάλει τεκμηριωμένες θέσεις κατά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
«Το θέμα της επαναρρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την αγορά εργασίας, αποτελεί υποχρέωσή μας και αναγκαία επιλογή μπροστά σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου.
«Στόχος μας», πρόσθεσε, «είναι να θεσμοθετούμε κανόνες προστασίας για τους εργαζόμενους και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις».
Ο κ. Κουτρουμάνης υπενθύμισε ειδικά για το άρθρο 37 ότι οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνει «αποτέλεσαν κεντρικό θέμα διαπραγμάτευσης με την τρόικα στις τελευταίες μας συναντήσεις, για την εκταμίευση της 6ης δόσης και την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος»
Τόνισε ακόμη ότι «χωρίς τη διαπραγμάτευση και τις τεκμηριωμένες θέσεις του υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης συνολικά, θα μπορούσαν στο άρθρο 37 να περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που θα είχαν πραγματικά επώδυνο χαρακτήρα».
«Όσοι έχουν διαβάσει το αρχικό αλλά και κάθε επικαιροποιημένο μνημόνιο, γνωρίζουν ότι τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, των κατώτατων μισθών και των επιχειρησιακών συμβάσεων περιλαμβάνονται σταθερά στις διαρθρωτικές αλλαγές που θεωρούν οι εταίροι μας ως επιβεβλημένες», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.