Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011 10:15

Eπισκόπηση οικονομικού Τύπου

Eπισκόπηση οικονομικού Τύπου

* Η ΑΞΙΑ: Το εθνικό στοίχημα και οι "νάρκες" της συμφωνίας

Η εφημερίδα αναφέρει ότι " ποιοι διαχειριστές θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάκαμψη; Ποιοι τραπεζίτες θα εξυγιάνουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα; Ομολογία ανικανότητας των κυβερνώντων, η ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ που επεβλήθη στη χώρα. Επιτακτική ανάγκη για άμεση προσφυγή σε εκλογές".

* ΕΞΠΡΕΣ: Βιώσιμο χρέος με ετήσιο όφελος 5 δισ. από τόκους

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το δημόσιο χρέος της Ελλάδας καθίσταται βιώσιμο και θα υποχωρήσει στο 120 του ΑΕΠ το 2020 υποστήριξε χθες το Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι θα υπάρχει ετήσιο όφελος 4,5-5 δισ.ετησίως από την εξοικονόμηση των τόκων".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Η τελευταία ευκαιρία. Στοίχημα για τη χώρα οι μεγάλες αλλαγές για παραμονή στο ευρώ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ετήσιο όφελος 4,5 δισ. από τόκους μετά το haircut. Χρηματοδότηση της χώρας με 130 δισ.εως το 2014. Με κρατική επιχορήγηση θωρακίζονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Ασφαλείς οι καταθέσεις μετά την απόφαση για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".

* ΚΕΡΔΟΣ: Ετσι θα γίνει το κούρεμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "με το νέο πακέτο βοήθειας, συνολικού ύψους 130 δισ.ευρώ, σε συνδυασμό με το κούρεμα κατά 50% χρέους ύψους 206 δισ.ευρώ που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, επέστρεψε η ελληνική αντιπροσωπεία από τις δραματικές διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών".

* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ανάσα το "κούρεμα" χρέους αναμονή για νέο μνημόνιο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεγάλη ανάσα στη διαχείριση του ελληνικού χρέους επιφέρει η απόφαση που έλαβαν οι ηγέτες της ευρωζώνης. Ωστόσο, το κούρεμα από μόνο του δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, ενώ πολλά θα κριθούν από το περιεχόμενο του νέου μνημονίου".

* Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: Θηλιά χρέους με βαριές υποθήκες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μη διαχειρίσιμο παραμένει το δημόσιο χρέος παρά το κούρεμα 50%. Υπό σκληρή επιτροπεία η χώρα, έρχεται νέο μνημόνιο. Κερδίζει πολιτικό χρόνο ο Γ. Παπανδρέου και ετοιμάζεται να ρισκάρει με δημοψήφισμα. Στον αέρα τα ταμεία χάνουν 11,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ