Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2002 14:09

Φάκελο διεκδίκησης πτυχίου Ζ' τάξης κατέθεσε η ΑΛΤΕ

Τον πλήρη φάκελο διεκδίκησης του νέου εργοληπτικού πτυχίου Ζ' Τάξης του ΜΕΕΠ κατέθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ η ΑΛΤΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η ΑΛΤΕ διαθέτοντας έναν ισχυρό κατασκευαστικό όμιλο και τις απαραίτητες μονάδες που της εξασφαλίζουν μία θέση στην πρώτη τριάδα της νέας ανώτατης εργοληπτικής τάξης της χώρας, επιβεβαιώνει την παρουσία της στην «πρώτη γραμμή» της κατασκευαστικής αγοράς και διεκδικεί το μερίδιο που της αναλογεί στα μεγαλύτερα έργα υποδομής που θα κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας.

Με την απορρόφηση των εταιρειών ΟΔΩΝ και ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ, ΙΡΙΣ, ΔΩΡΙΚΗ, ΘΕΜΕΛΙΟ ΄79, Γ. ΣΧΟΙΝΑΣ και ΑΝΝΕΞ, η ΑΛΤΕ διαθέτει πλέον, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, νέα μεγέθη, πρόσθετη εμπειρία και εξειδίκευση στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και εκμετάλλευση μεγάλων έργων υποδομής, σημαντική γεωγραφική παρουσία σε ολόκληρη τη χώρα και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αλλά και διεθνή κατασκευαστική αγορά.

Με συνολικό ανεκτέλεστο έργων που ξεπερνά σήμερα τα 528 εκατ. ευρώ, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΑΛΤΕ προβλέπεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, να φθάσει τα 190 εκατ. ευρώ στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, ενώ τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να αγγίξουν τα 19 εκατ. ευρώ.

Η ΑΛΤΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπογράφει σήμερα μία σειρά σημαντικότατων έργων όπως οι οδικοί άξονες Αττικής Οδού και Εγνατίας, οι Σταθμοί ΟΣΕ Θριάσιου Πεδίου, η Σήραγγα Καλλιδρόμου, τα έργα στην Κακιά Σκάλα, το Ολυμπιακό Χωριό, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Μαρκόπουλο Αττικής κλπ.

Διατηρώντας στρατηγικές συνεργασίες με διεθνή κατασκευαστικά σχήματα, όπως η γαλλική Bouygues και η ολλανδική Koop, η ΑΛΤΕ έχει προεπιλεγεί για την κατασκευή τεσσάρων συγχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων, που αποτελούν το μέλλον της ελληνικής κατασκευαστικής βιομηχανίας, μετά τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ και της Ολυμπιάδας.