Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2002 13:47

Intracom : Νέα σύμβαση εννέα εκατ. ευρώ στην Κροατία

Νέα σύμβαση, ύψους εννέα εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο όμιλος Intracom, μέσω της ουγγρικής θυγατρικής εταιρείας Fornax, με τον τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της Κροατίας, Hrvatski Telecom (HT).

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η σύμβαση αφορά στο σύστημα διαχείρισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου (Telecom Network Management System) της ΗΤ, παρόμοιο με αυτά που η Intracom έχει εγκαταστήσει στον ΟΤΕ, στη Vodafone και σε πελάτες στην Βουλγαρία και την Πολωνία. Μέσω του νέου συστήματος, η ΗΤ θα μπορεί να διαχειρίζεται άμεσα και αποτελεσματικά τα τηλεφωνικά κέντρα και τα συστήματα μετάδοσης του δικτύου της.

Η Hrvatski Telecom, που από τον Οκτώβριο του 2001, ανήκει στον όμιλος της Deutsche Telekom, παρέχει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, επικοινωνίας data και Internet και είναι μία από τις σημαντικότερες και ραγδαία αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η ανάθεση του έργου στην Intracom-Fornax, έγινε μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα προσφορά.