Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 07:03

Dell Computer : Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη το γ' τρίμηνο

Υψηλότερα κέρδη, απ' ό,τι προέβλεπε, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει το τρίτο τρίμηνο η Dell Computer Corp., καθώς η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών, αποσπά δουλειές από τις ανταγωνίστριές της και πουλά περισσότερες συσκευές σε εταιρείες.

Οι μετοχές της, αυξήθηκαν σε ποσοστό 4,5%. Τα κέρδη της, τη χρονική περίοδο που λήγει την 1η Νοεμβρίου, θα είναι 21 σεντς ανά μετοχή, με έσοδα 9,1 δισ. δολ., αύξηση της τάξης του 22%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Ωστιν του Τέξας, στις 15 Αυγούστου είχε ανακοινώσει, ότι ενδέχεται να εμφανίσει κέρδη 20 με 21 σεντς, σε πωλήσεις 8,9 δισ. δολ.

Η Dell, θα συζητήσει εκτενέστερα τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου σε συνεδρίαση με οικονομικούς αναλυτές, που θα γίνει σήμερα στο Ωστιν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, Mike Maher.

Παρά το γεγονός, ότι, οι πωλήσεις δεν αυξάνονται στη βιομηχανία των κομπιούτερ, η Dell κατάφερε να τις αυξήσει, μετά τη διαφημιστική καμπάνια την οποία έκανε, αλλά και τα κίνητρα - για δωρεάν αποστολή εμπορευμάτων - που έδωσε.

Οι μετοχές της Dell διαπραγματεύθηκαν κατά 1,12 δολ. υψηλότερα, στα 25,76 δολ. η μία, μετά την ανακοίνωση για τα αποτελέσματά της. Κέρδιζαν 1,13 δολ., φθάνοντας στα 24,64 δολ., στις 4:01' μ.μ. στο Ν. Υόρκη και συγκεκριμένα στο Nasdaq, πριν την ανακοίνωσή της. Η μετοχή, απώλεσε ποσοστό 9,4% φέτος, έναντι απωλειών 38% του Nasdaq.