Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 12:58

Τέλος ακινήτων: Παρέμβαση Ροντούλη για γεωργούς-κτηνοτρόφους

Την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την εξαίρεση από το τέλος ακινήτων όσων εγκαταστάσεων έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, ζήτησε από τη ΔΕΗ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης. Εκκληση και στον ΥΠΟΙΚ για τα δάνεια των κτηνοτρόφων.

Την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την εξαίρεση από το τέλος ακινήτων όσων εγκαταστάσεων έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, ζήτησε από τη ΔΕΗ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης.

Όπως υπογράμμισε, με βάση το Ν.4021/2011, άρθρο 53 παράγραφος 5, «τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση δεν υπόκειται στο ειδικό τέλος», ωστόσο ο ίδιος έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών ότι η ΔΕΗ στέλνει λογαριασμούς με το ειδικό τέλος χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την εν λόγω εξαίρεση.

Εξάλλου, ο κ. Ροντούλης απηύθυνε έκκληση προς τον υπουργό Οικονομικών να δει με ευαισθησία -όπως είπε- το θέμα που αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι με την καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν λάβει.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ