Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2002 15:43

Ο όμιλος Νίκας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Τους στόχους και τις προβλέψεις που έχει θέσει ο Ομιλος εταιρειών Νίκας μέχρι το 2004 παρουσίασαν στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών οι κ.κ. Γεώργιος Νίκας, διευθύνων σύμβουλος, και Γεώργιος Βάνης, οικονομικός διευθυντής του Ομίλου.

Οπως τονίστηκε, η διοίκηση για την τριετία 2002 - 2004 έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης ανάπτυξης από αυτήν της αγοράς κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, την επέκταση στις νέες αγορές (Βαλκάνια, ΗΠΑ), τη βελτίωση της κερδοφορίας μειώνοντας τα κόστη, κάνοντας καλύτερη χρήση των υπαρχόντων επενδύσεων σε πάγια, δίκτυο διανομής, όνομα (brand name) και κεφάλαιο κίνησης. Επίσης στοχεύει στη αύξηση των κερδών ανά μετοχή και στην αύξηση του μερίσματος ανά μετοχή.

Τη συγκεκριμένη τριετία η εταιρεία στοχεύει σε υψηλή ανάπτυξη και κερδοφορία, ώστε να βελτιώσει όλα τα οικονομικά μεγέθη της. Ειδικότερα αναμένεται αύξηση των πωλήσεων κατά 35%, αύξηση των λειτουργικών κερδών (EBITDA) κατά 61%, αύξηση των κερδών προ φόρων κατά 96%, αύξηση των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κατά 188% και αύξηση του μερίσματος ανά μετοχή 20%.

Η Νίκας δραστηριοποιείται στην αγορά των αλλαντικών, έχει πελατειακή βάση 3.000 πελατών στην Ελλάδα όπου διαθέτει εννέα παραγωγικές μονάδες, εκτεταμένο δίκτυο διανομής, ενώ έχει επεκταθεί με μονάδες παραγωγής στα Σκόπια, Βαλκάνια, Κύπρο και ΗΠΑ (2002).