Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2002 10:06

Abbey National : Απέρριψε πρόταση συγχώνευσης με την Bank of Ireland

Η Abbey National Plc, η δεύτερη σε μέγεθος δανείστρια, κατόπιν υποθήκης, τράπεζα, της Μ. Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι απέρριψε την πρόταση, για τη συγχώνευσή της, με την υπ' αριθμόν δύο τράπεζα της Ιρλανδίας, Bank of Ireland.

Χθες, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, ελήφθη ομόφωνα η απόφαση, ότι η εν λόγω συγχώνευση δεν είναι υπέρ των συμφερόντων των μετόχων της, μετά την προσέγγιση της Bank of Ireland, την Κυριακή.

Τα κέρδη της Abbey National, μειώθηκαν κατά 35% το πρώτο εξάμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα των ζημιών από δάνεια που έχει χορηγήσει και οδήγησαν στην απομάκρυνση του Chief Executive Officer (CEO), Ian Harley, τον Ιούλιο. Μερίδα οικονομικών αναλυτών εκτιμά, ότι, φέτος θα μειώσει το μέρισμα που θα διανείμει, λόγω του περιορισμού των κερδών της.

Οι μετοχές της, κέρδισαν χθες ποσσοτό 5,9%, φθάνοντας στις 535,5 πέννες η μία. Φέτος συνολικά έχουν απωλέσει ποσοστό 45%. Οι μετοχές της Bank of Ireland, έχασαν χθες ποσοστό 8,3%, φθάνοντας στα 9,37 ευρώ η μία. Οι μετοχές της τράπεζας φέτος έχουν χάσει συνολικά, ποσοστό 10%.