Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2002 17:50

Συνεργασία Aspis Bank με ABN Amro Asset Management

Η Aspis Bank και η ABN AMRO Asset Management ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στην υπογραφή Επιστολή Πρόθεσης (Letter of Intent) για την από κοινού σύσταση φορέα παροχήs υπηρεσιών asset management στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης στις 28/6 για την πώληση του Τομέα Δικτύου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ABN AMRO στην ASPIS BANK.

Η εν λόγω συνεργασία, που υπόκειται στις απαιτούμενες εγκρίσεις των εποπτικών αρχών, θα περιλαμβάνει το σύνολο των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρουν τα δύο μέρη, συμπεριλαμβανομένων άνω των 60 αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού και εξωτερικού, και υπηρεσιών διαχείρισης επενδύσεων τόσο για ιδιώτες όσο και για θεσμικούς πελάτες.

Τα δύο μέρη θα δραστηριοποιηθούν με κοινό διακριτικό τίτλο (brand name) και θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μέσω ενεργού επαγγελματικού management και λειτουργώντας εντός αυστηρών κανόνων βέλτιστης πρακτικής (best practice).

Η συνεργασία αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Aspis Bank, αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους πελάτες και των δύο μερών, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που η ASPIS BANK τους παρέχει.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι ασφαλιστικοί πελάτες του Ομίλου Aspis, αναμένεται να επωφεληθούν εξίσου από την από κοινού ανάπτυξη και προώθηση νέων, καινοτόμων προϊόντων.