Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 19:01

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές μετοχές

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη στον απόηχο της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αυξήσει τα ελάχιστα αποθεματικά των τραπεζών από τις 18 Ιανουαρίου.

Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη στον απόηχο της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της Κίνας να αυξήσει τα ελάχιστα αποθεματικά των τραπεζών από τις 18 Ιανουαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1764338 .

Αρνητικά επηρέασαν την επενδυτική ψυχολογία και ορισμένα αποθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα αμερικανικών εταιρειών με τα οποία εγκαινιάστηκε η περίοδος των εταιρικών επιδόσεων τετάρτου τριμήνου.

Η Alcoa ανακοίνωσε μείωση ζημιών στο εν λόγω χρονικό διάστημα ωστόσο τα συνολικά αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Παράλληλα, η Chevron Corp, προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου θα είναι «σημαντικά χαμηλότερα» σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο εξαιτίας της περαιτέρω επιδείνωσης των περιθωρίων διύλισης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 0,9% και διαμορφώθηκε στις 1.053,99 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,71%, ενώ οι δείκτες CAC 40 και DAX 30 σε Παρίσι και Φρανκφούρτη σημείωσαν πτώση κατά 1,06% και 1,61% αντίστοιχα.