Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 15:23

Το νέο δ.σ. του ΚΕΠΕ

Ορίστηκε με απόφαση της ΥΠΟΙΑΝ Λ. Κατσέλη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.).

Ορίστηκε με απόφαση της ΥΠΟΙΑΝ Λ. Κατσέλη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.).

Τα νέα μέλη είναι:

-Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικός Διευθυντής:

Παναγιώτης Κορλίρας

-Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

Ηλίας Τζαβαλής

Ιωάννα Πεπελάση - Μίνογλου

Νικολίνα Κωστελέτου

Παναγιώτης Κουτσουβέλης

Στη συνέχεια, παρατίθενται τα βιογραφικά σημειώματα των νέων μελών:

Ο κ. Παναγιώτης Κορλίρας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Rochester (HΠΑ), ενώ έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιονικής Τράπεζας.

Ο κ. Ηλίας Τζαβαλής σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London Business School), όπου απέκτησε το Διδακτορικό του στα Χρηματοοικονομικά και την Οικονομετρία το 1993. Το 1999 εκλέχτηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary), όπου και διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος για τρία περίπου χρόνια. Το 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα ως καθηγητής στο ΟΠΑ, όπου διατελεί επιστημονικός διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική για στελέχη επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχει κατά καιρούς συμβουλεύσει διεθνείς και εγχώριους οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Η κ. Ιωάννα Πεπελάση - Μίνογλου, απόφοιτος του Harvard και London School of Economics, είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Οικoνομικής Ιστορίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συνεπιμεληθεί με ακαδημαϊκούς του εξωτερικού τέσσερις τόμους για την ιστορία της οικονομικής ανάπτυξης, πολιτικής και επιχειρηματικότητας. Το 2004 βραβεύθηκε από την Οθωμανική Τράπεζα και έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων διεθνών επιστημονικών οργανισμών. Από το 2000 διευθύνει το πρόγραμμα της ιστορίας του εταιρικού τομέα και της επιχειρηματικότητας στο ΟΠΑ.

Η κ. Νικολίνα Κωστελέτου γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Σπούδασε οικονομικά στο ΕΚΠΑ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το London School of Economics and Political Scienceς, απΆ όπου έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος το 1985, με ειδίκευση στα Διεθνή Νομισματικά. Έχει διδάξει Μακροοικονομική Θεωρία και Διεθνή Οικονομικά σε ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια. Οι δημοσιεύσεις και το ερευνητικό της έργο αφορούν θέματα διεθνών οικονομικών. Είναι παντρεμένη με τον ιατρό Αντώνη Λαγγουράνη και έχει μία κόρη 18 ετών.

Ο κ. Παναγιώτης Κουτσουβέλης είναι Οικονομολόγος, κάτοχος πτυχίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικού Διπλώματος του Πανεπιστημίου του Strathclyde της Μεγάλης Βρετανίας (1977), επιστημονικός ερευνητής του ΚΕΠΕ, εκπρόσωπος της Ελλάδος στο PROJECT-LINK και συγγραφέας επιστημονικών εργασιών. Στο παρελθόν, έχει υπάρξει Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ (1994-1995), Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (1996-2001), ενώ από το 2009 είναι μέλος (fellow status) της Higher Education Academy της Μεγάλης Βρετανίας.