Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 11:25

Πτώση 1,2% στο Τόκιο

Απώλειες 1,2% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά τις διευρυμένες πωλήσεις που πυροδότησε η ανακοίνωση ζημιών για το τέταρτο τρίμηνο από την JPMorgan Chase & Co.

Απώλειες 1,2% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά τις διευρυμένες πωλήσεις που πυροδότησε η ανακοίνωση ζημιών για το τέταρτο τρίμηνο από την JPMorgan Chase & Co, εξαιτίας των ανησυχιών ότι το πρόσφατο ράλι της ιαπωνικής αγοράς θα εξουδετερωθεί.

Αρνητικό ρόλο έπαιξε, επίσης, η πολιτική αβεβαιότητα, μετά τις φήμες για σκάνδαλο στο κοινοβούλιο. «Ίσως υπάρξει ανησυχία για ενδεχόμενη διαταραχή στη βουλή», σχολίασε ο Κιγιόσι Νόντα, ανώτατος διαχειριστής κεφαλαίων της MU Investments.

«Ο λόγος, όμως, που οι μετοχές σημείωσαν ράλι το τελευταίο διάστημα είναι η ισχυρή ζήτηση από το εξωτερικό, και δεν νομίζω ότι οι επενδυτές θα μετακινηθούν από αυτή την πεποίθηση», εξηγεί ο κ. Νόντα, ο οποίος πιστεύει ότι οι προσδοκίες της αγοράς για ανάκαμψη θα διατηρηθούν.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.855,08, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε στις 957,55 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,9%.