Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2002 18:56

ΧΑΑ - Αποφάσεις

Το δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε κατά την σημερινή συνεδρίασή του:

– Tην εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 3.321.000 νέων δωρεάν κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρείας ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.

– Την εισαγωγή τίτλων Ελληνικού Δημοσίου εκδόσεως 1-7-02 έως και 30-9-02.

Το δ.σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την σημερινή συνεδρίασή του ενημερώθηκε για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε. από 0,2935 σε 0,30 ευρώ.

Επίσης το δ.σ. ενέκρινε την αίτηση της εταιρείας ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΑΧΕ για την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή τύπου Α' στην Αγορά Παραγώγων.

Τέλος, το δ.σ. αποφάσισε την κάτωθι τροποποίηση στους βασικούς κανόνες διαχείρισης και λειτουργίας του προσδιορισμού των κλάδων στην αγορά μετοχών:

- Στον Κλάδο των Σημαντικών Εταιρικών Αλλαγών ταξινομούνται οι εταιρείες που μία σημαντική αλλαγή έχει λάβει χώρα στη δομή της εταιρείας ως αποτέλεσμα μίας εταιρικής πράξης (όπως αλλαγή δραστηριότητας, συγχώνευση ή διάσπαση). Η ταξινόμηση της εταιρείας στον κλάδο γίνεται ύστερα από τη σχετική απόφαση του δ.σ. της εταιρείας για εταιρικές ενέργειες (π.χ. απόσχιση κλάδου κύριας δραστηριότητας, αλλαγή δραστηριότητας κλπ.) η οποία και προηγείται των μετέπειτα τυπικών διαδικασιών, όπως έκδοση ενημερωτικού δελτίου, γενικής συνέλευσης κλπ.

- Η ταξινόμηση της εταιρείας σε άλλο κλάδο μπορεί να επανεκτιμηθεί μόνο κατά τις τακτικές συναντήσεις της Επιτροπής Ταξινόμησης και μόνο στη βάση των οικονομικών καταστάσεων (Δεδομένα Εισόδου Ταξινόμησης, Κανόνας 2.2) που θα δημοσιευτούν από την εταιρεία. Δεν θα πραγματοποιούνται αλλαγές στην ταξινόμηση στη βάση επιθυμιών ή προσδοκιών για ανάληψη δράσης, ισχυρισμών, διαβεβαιώσεων ή φιλοδοξιών των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση εταιρειών, οι οποίες προέρχονται από απόσχιση κλάδου κύριας δραστηριότητας και μετατροπής τους σε εταιρείες συμμετοχών (holding) και οι οποίες θα τοποθετούνται κατά την επόμενη τακτική συνάντηση της Επιτροπής Ταξινόμησης στον κλάδο συμμετοχών χωρίς την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των οικονομικών καταστάσεων.