Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010 16:28

Κίνα: Μέτρα για περιορισμό των τραπεζικών χορηγήσεων

Οδηγία προς τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας να περιορίσουν τα επίπεδα των χορηγήσεών τους έχουν δώσει οι τραπεζικές αρχές της χώρας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και πηγές από τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Οδηγία προς τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας, να περιορίσουν σταδιακά τα επίπεδα των χορηγήσεών τους εντός του μήνα, έχουν δώσει οι τραπεζικές αρχές της χώρας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης και πηγές από τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Όπως αποκάλυψαν στο Reuters τραπεζικές πηγές, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ζήτησε από κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων η Citic Bank και η Everbright Bank, να αυξήσουν το κατώτατο όριο των υποχρεωτικών δεσμεύσεών τους κατά 0,5%.

Tο άλμα που κατέγραψαν οι χορηγήσεις τον Ιανουάριο ανάγκασε τις αρχές να λάβουν σειρά μέτρων με στόχο τον περιορισμό της υπερβάλλουσας ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που ενισχύει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας αύξησε τα κατώτατα όρια των υποχρεωτικών δεσμεύσεων των εμπορικών τραπεζών για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008.

Πηγή: Reuters