Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 15:00

Ν. Πειραιά: 1,7 εκατ.€ για έργα στα λιμάνια Αίγινας, Πόρου και Σπετσών

Τη χρηματοδότηση εργασιών αποκατάστασης στα λιμάνια της Αίγινας, του Πόρου και των Σπετσών, συνολικού ύψους 1,7 εκατ.€, ανακοίνωσε η Νομαρχία Πειραιά.

Τη χρηματοδότηση εργασιών αποκατάστασης στα λιμάνια της Αίγινας, του Πόρου και των Σπετσών, συνολικού ύψους 1,7 εκατ.€, ανακοίνωσε η Νομαρχία Πειραιά.

Ήδη όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, έχουν αρχίσει οι εργασίες στο λιμάνι της Αίγινας για την επιδιόρθωση των βλαβών που έχουν παρατηρηθεί τόσο στη θεμελίωση, όσο και στην ανωδομή του.

Η Νομαρχία ανέλαβε την πρωτοβουλία εκπόνησης μελέτης και της εξ ολοκλήρου χρηματοδότησης των εργασιών με κονδύλι ύψους 800.000 €. Όπως διαπίστωσαν οι μηχανικοί της Νομαρχίας κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της μελέτης τους, η θεμελίωση του κρηπιδότοιχου έχει υποστεί μεγάλης έκτασης και μεγάλου βάθους υποσκαφές (για να φανεί το πρόβλημα έγινε υποβρύχια βιντεοσκόπηση του πυθμένα της λιμενολεκάνης), ενώ και η ανωδομή του κρηπιδώματος είχε ρηγματωθεί και το μπροστινό μέρος της είχε υποχωρήσει σημαντικά.

Ήδη η ανάδοχος εταιρεία ξεκίνησε τις αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης της θεμελίωσης του λιμανιού αλλά και της ανωδομής του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την τοποθέτηση νέων εξαρτημάτων πρόσθεσης των πλοίων και αποκατάστασης των υπαρχόντων ραμπών, με γνώμονα οι συνολικές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι και το λιμάνι της Αίγινας να είναι απόλυτα ασφαλές για πλοία και επιβάτες.

Επισημαίνεται επίσης πως έχει ληφθεί ειδική μέριμνα και έχουν προβλεφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Την ίδια ώρα ξεκινούν σύντομα και οι εργασίες αποκατάστασης στα λιμάνια του Πόρου και των Σπετσών, προϋπολογισμού 900.000 €, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της θερινής περιόδου.

Για την εκτέλεση των εργασιών η Νομαρχία Πειραιά εξασφάλισε όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του πρώην ΥΕΝΑΝΠ.