Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 13:42

Κριστίν Λαγκάρντ: «Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση»

Την εμπιστοσύνη της προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου για την αποτελεσματική εφασμογή των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, εξέφρασε σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Την εμπιστοσύνη της προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου για την αποτελεσματική εφασμογή των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης και την τήρηση των σχετικών δεσμεύσεων, εξέφρασε σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η Ελλάδα υπέβαλε μια σειρά από αναγκαία μέτρα για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί ότι αυτές οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ότι η ελληνική κυβέρνηση, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, θα θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα αυτά», υπογράμμισε, για να σημειώσει ότι τα μέλη της ζώνης του ευρώ επιδεικνύουν αλληλεγγύη το ένα προς το άλλο.