Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 15:00

«Όχι» στις περικοπές των αποδοχών τους λένε οι υπάλληλοι της Βουλής

Με κινητοποιήσεις προειδοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής σε περίπτωση που επιχειρηθούν περικοπές των αποδοχών τους, κάνοντας λογο για αήθεις και υποβολιμαίες επιθέσεις από τα ΜΜΕ. Τι είπε στους εργαζομένους ο πρόεδρος της Βουλής .

Με κινητοποιήσεις προειδοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής σε περίπτωση που επιχειρηθούν περικοπές των αποδοχών τους, κάνοντας λογο για αήθεις και υποβολιμαίες επιθέσεις από τα ΜΜΕ. «Πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς στην προσπάθεια της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος ... γι αυτό καμία ειδική μεταχείριση», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής.

Κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, Βασίλης Θώδης, απέδωσε σε «εξωθεσμικά κέντρα που επιχειρούν να πλήξουν την αξιοπιστία των θεσμών της Δημοκρατίας» και «σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη φύση της εργασίας μας», τις αναφορές στο ύψος των αποδοχών τους, απειλώντας μάλιστα με κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που επιχειρηθούν περικοπές.

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο κ. Θώδης υποστήριξε πως «οι εργαζόμενοι της Βουλής θεωρούμε την Βουλή «σπίτι» μας, αφού, όπως γνωρίζετε, είμαστε εδώ, όλο το 24ωρο. Η υφή της εργασίας μας, που είναι άμεσα συναρτώμενη με τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος, αποτέλεσε και αποτελεί στόχο κάποιων που, ή δεν γνωρίζουν, ή θέλουν πραγματικά να πλήξουν την αξιοπιστία των θεσμών της Δημοκρατίας».

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα σταθούμε απλοί θεατές απέναντι στις όποιες στοχεύσεις διαφόρων εξωθεσμικών κέντρων περί μείωσης των αποδοχών μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, την καθημερινή απαξίωση και υποτίμηση του έργου και της πολύτιμης προσφοράς μας για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»,ανέφερε ο κ. Θώδης κι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την στήριξή του απέναντι «στις αήθεις και υποβολιμαίες επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Απαντώντας στην προσφώνηση,ο κ. Φ. Πετσάλνικος,ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «το Κοινοβούλιο, βουλευτές και εργαζόμενοι, πρέπει να εκπέμψουμε πολύ συγκεκριμένα και δυναμικά μηνύματα προς τον ελληνικό λαό - μηνύματα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτήν την πανεθνική προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Και αυτό θα πράξουμε».

«Δεν θα είμαι από αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι πρέπει να έχουμε μια εντελώς ειδική μεταχείριση - κάθε άλλο. Θα πρέπει κι εμείς να έχουμε τη δική μας συμβολή στην προσπάθεια της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Επομένως, καμία ειδική, προνομιακή μεταχείριση» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.