Αποσπασματική και αψυχολόγητη χαρακτηρίζει η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, την κυβερνητική ανακοίνωση για το κλείσιμο του 1/3 των Γραφείων του ΕΟΤ σε 23 χώρες. Ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.
Αποσπασματική και αψυχολόγητη χαρακτηρίζει η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, την κυβερνητική ανακοίνωση για το κλείσιμο του 1/3 των Γραφείων του ΕΟΤ σε 23 χώρες, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του τουριστικού τομέα και προβολής του τουριστικού μας προϊόντος.
Παράλληλα, η βουλευτής Ρεθύμνου κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού προκειμένου να αποσαφηνιστεί πότε, πόσα και ποια Γραφεία θα κλείσουν και με ποια κριτήρια.
«Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, σε ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς, στις 15 Δεκεμβρίου, αιφνιδίασε τους πάντες, ανακοινώνοντας το κλείσιμο του 1/3 των Γραφείων του ΕΟΤ σε 23 χώρες.
Προέβη, μάλιστα, σε αυτή την εξαγγελία, κατά την πιο ακατάλληλη στιγμή. Δηλαδή, κατά την έναρξη της περιόδου τουριστικής προβολής της Ελλάδας σε παγκόσμιες συναντήσεις και εκθέσεις για τον τουρισμό.
Η αιφνίδια αυτή ανακοίνωση, εντελώς αποσπασματική και αψυχολόγητη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του τουριστικού τομέα και προβολής του τουριστικού μας προϊόντος.
Δικό μας καθήκον είναι να επισημάνουμε ότι κάτι τέτοιο θα δυσχεράνει την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Το κενό που αναμένεται να προκύψει είναι τεράστιο. Δεδομένης, δε, της αύξησης των ανταγωνιστικών προορισμών στο εγγύς περιβάλλον της χώρας μας, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών, που δημιούργησε η οικονομική κρίση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για λανθασμένες αποφάσεις και επιπόλαιες κινήσεις στη στρατηγική προώθησης του Ελληνικού τουρισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, με σκοπό να αποσαφηνιστεί πότε, πόσα, ποια Γραφεία και με τι κριτήρια θα κλείσουν, αν έχει προηγηθεί έρευνα κόστους - οφέλους και γιατί, αντί του εκσυγχρονισμού των Γραφείων του ΕΟΤ και της ορθολογικότερης ανακατανομής τους, προκρίθηκε η κατάργησή τους.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει άμεσα τον νευραλγικό αυτό τομέα για την οικονομία και την αγορά εργασίας της χώρας μας».